Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rysslandskorrespondent Bert Sundström svarade på tittarfrågor om kriget i Ukraina. Foto: SVT/TT

SVT:s Rysslandskorrespondent: Det här händer om Putin dör

Uppdaterad
Publicerad

Vad händer om Putin utsätts för en statskupp och kommer Ryssland invadera fler länder? Här svarar SVT:s Rysslandskorrespondent Bert Sundström på läsarnas viktigaste frågor om krigets utveckling i Ukraina.

Potentiella fredsförhandlingar, ett demokratiskt Ryssland och nya invasioner stod på agendan när SVT:s läsare direktchattade med Bert Sundström. Han befinner sig för närvarande i Moskva för att bevaka kriget och utvecklingen i Ryssland.

När läsarna frågar honom om hur det egentligen är att vara journalist i Ryssland säger han att ryska myndigheter inte försvårar hans arbete annat än genom “omfattande byråkrati”. 

“Ingen kräver att jag ska rapportera på ett visst sätt. Men det är inte glada,” skriver han i SVT:s direktrapportering.

Hur har dina egna tippningar och teorier på det här kriget stämt hittills? Är det möjligt att förutspå nästa steg? 

“Jag vacklade länge om Ryssland skulle invadera eller inte. Allt är svårbedömt. Nästa steg lär vara att Ryssland kommer att göra allt för att behålla de ockuperade områdena. Kanske de samlar sig för en kraftfull ny offensiv efter årsskiftet,” svarar han läsaren Valentina Monetta. 

Se Rysslandkorrespondenten svara på läsarnas viktigaste frågor i videon ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.