En tv-skärm på en järnvägsstation i Seoul visar en sydkoreansk nyhetsrapport om Nordkoreas nya missiltest. I förgrunden en förbipasserande med munskydd. Foto: Jung Yeon-Je /TT-AFP

Sydkorea: Nya projektiler från Nordkorea

Uppdaterad
Publicerad

Nordkorea har avfyrat två nya oidentifierade projektiler över Japanska havet, uppger den sydkoreanska militären.

Det är tredje gången denna månad som Nordkorea enligt grannen i syd genomfört uppskjutningar. Även Japans kustbevakning uppger att minst en missil verkar ha kommit från Nordkorea.

Under lördagen meddelade Nordkorea att Högsta folkförsamlingen kommer att sammanträda i april. Det innebär att nästan 700 av landets ledare samlas på ett ställe.

”Om det genomförs skulle det vara den ultimata uppvisningen av (Nordkoreas) tilltro att man kan hantera coronavirussituationen”, skriver Nordkoreakännaren Rachel Minyoung Lee på Twitter.

Nordkorea har inte rapporterat några bekräftade fall av coronaviruset, även om experter säger att det troligtvis finns fall i landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.