Syrien: Vi har skjutit ner israeliska robotar

Uppdaterad
Publicerad

Det syriska luftvärnet avvärjde en robotattack ovanför huvudstaden Damaskus under natten mot måndagen, enligt den statliga nyhetsbyrån Sana. Nyhetsbyrån beskriver det som en ”israelisk aggression”.

Under natten mot måndagen ska syriskt luftvärn ha upptäckt en robotattack ovanför huvudstaden Damaskus. Flera robotar ska ha skjutits ner av luftvärnet, enligt den statliga nyhetsbyrån Sana.

Nyhetsbyrån beskriver det som en ”israelisk agression. Robotarna ska ha kommit från libanesiskt luftrum. Det finns inga uppgifter om eventuella skadade.

Israel har vid flera tillfällen attackerat Iran-stödda miliser i Syrien med motiveringen att få bort Irans militära närvaro i landet. Tidigare i år dödades 23 syriska och utländska soldater i Syrien i ett israeliskt luftangrepp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.