Foto: SVT

Ta reda på vem som är din pappa – på bussen

Uppdaterad
Publicerad

På gatorna i New York åker en buss omkring på gatorna och erbjuder DNA-test. Tekniken blir allt billigare och mer lättillgänglig – men det är också kontroversiellt.

Bussen är märkt med ”Who’s your daddy?” och drar till sig många drop-in besökare. Den har snabbt blivit populär i USA och drar till sig mycket uppmärksamhet.

-Det är inte något som folk talar om, men det finns ett stort behov av det, säger Jared Rosenthal, bilens ägare samt provtagare.

För 299 dollar, motsvarande cirka 2 000 svenska kronor, erbjuds besökarna i bussen en skrapning på insidan av kinden och ett par dagar senare får man besked. Oftast handlar det om faderskapstest.

Men hur långt kan man utnyttja tekniken för kommersiellt bruk? I Aktuelllt i kväll kommer Gunilla Holmlund, docent i rättsgenitik vid Rättsmedicinalverket, till studion.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.