Ledningen hade på förhand motsatt sig förslagen från motionärerna. Foto: SVT

Tesla röstade ned förslag om stärkta rättigheter för anställda

Publicerad

Vid Teslas bolagstämma som hölls natten till fredagen svensk tid i Austin, Texas, röstades de flesta motioner ned som lagts av så kallade aktivistinvestorer. Så även den som svenska Sjunde AP-fonden lade tillsammans med Nia Impact Capital. Bolagets ledning hade redan före stämman motsatt sig förslaget.

Teslas grundare och vd Elon Musk kommenterade inte kritiken kring hur bolaget hanterar sexuella trakasserier och rasism men i ett uttalande sade en representant för bolaget att Tesla ”inte tolererar diskriminering, trakasserier, hämdaktioner eller negativ behandling av anställda på arbetsplatsen eller i arbetsrelaterade situationer”.

Rösträkningen var vid fredagen ännu inte avslutad med preliminära siffror visar att endast en motion gick igen med den två tredjedelsmajoritet som behövs.

Den handlar om att större aktieägare med mer än tre procent av aktierna ska få nominera alternativa ledamöter till bolagsstyrelsen. Tesla har regelbundet kritiserats för bristande mångfald i styrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer