Premiärminister Theresa May. Foto: TT

Theresa May besöker Löfven i Stockholm under måndagen

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens premiärminister Theresa May reser till Stockholm under måndagen för ett möte med statsminister Stefan Löfven och Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen.

”Under samtalen kommer de två regeringscheferna att diskutera frågor som rör samarbetet mellan Storbritannien och Sverige, Brexit samt efterdyningarna av nervgasattacken i Salisbury”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Under måndagskvällen kommer ledarna att hålla överläggningar i Rosenbads gästmatsalar, följt av en pressträff.

Utvisade diplomater

Såväl Sverige som Danmark utvisade ryska diplomater som gensvar på attacken mot Sergej och Julia Skripal i Salisbury. Storbritannien anklagar Kreml för att ligga bakom attacken, men Ryssland nekar konsekvent.

– Mordförsöket i Salisbury är större än en bilateral fråga mellan Storbritannien och Ryssland. Det är ytterligare en utmaning av det internationella regelverket från rysk sida, därför måste vi agera, har Stefan Löfven tidigare sagt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.