Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På söndagen genomförde den italienska armén en kontrollerad sprängning av bomben från andra världskriget. Foto: Reuters.

Torkan i Italien blottade fynd från andra världskriget

Uppdaterad
Publicerad

För drygt två veckor sedan gjorde en fiskare ett historiskt fynd på botten av den uttorkade floden Po i Italien. Han hittade en 450 kilo tung bomb från andra världskriget. Nu har bomben sprängts av armén.

Italien har i sommar drabbats av den värsta torkan på 70 år. En av konsekvenserna är att en av landets största floder, Po, har torkat ut. Den 25 juli hittade en förbipasserande fiskare en bomb från andra världskriget på flodens botten.

På söndagen genomförde den italienska armén en kontrollerad sprängning av bomben. För att explosionen skulle kunna genomföras på ett säkert sätt behövde 3 000 personer, invånare i närheten av Borgo Virgilio i norra Italien, evakueras.

Se mer om det historiska fyndet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.