Tornado bildad i New Orleansförort efter oväder

Uppdaterad
Publicerad

Minst en person har omkommit, flera har skadats och ett antal personer sitter fast sedan en tornado svept genom delar av New Orleans i Louisiana i USA.

– Den kom fort, väldigt fort, säger Glenn Rocher till nyhetssajten Nola.

En tornado har svept igenom delar av New Orleans i Louisiana i USA på tisdagskvällen. Den amerikanska vädermyndigheten beskriver den som omfattande och uppmanade folk via Twitter att ta skydd.

Invånarna beskriver det som ljudet av ett frakttåg som närmade sig och fick hela hus att skaka.

– Jag satte hela min familj i badrummet. Där slog det lock för öronen och man bara förstod vad som hänt. Det pågick i max tio sekunder och när jag gick ut såg det ut som Ukraina, säger Richie Majors till lokala tv-kanalen Fox 8 Nola.

En person rapporteras ha omkommit och flera personer har förts till sjukhus. Vägar beskrivs vara oframkomliga, bostäder har förstörts och elledningar trasats sönder vilket lett till att det saknas ström, rapporterar AP. Flera vägar uppges också vara oframkomliga.

Sheriffkontoret i området Saint Bernard uppger att det inte finns någon ström och att det är allvarliga skador på byggnader och att människor sitter fast i sina förstörda hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.