I Londonstadsdelen Soho var det trångt utanför pubarna på lördagskvällen när folk firade att det tre månader långa pubstoppet nu är hävt. Foto: EPA/TT

Trångt vid brittisk puböppning i London

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals britter samlades på lördagskvällen i London för att fira att pubarna nu åter är öppna, och på sina håll såg det trångt ut. Men hälsoministern anser att de flesta britter ändå skött sig väl och hållit distansen.

Bilder från stadsdelen Soho i London visar på hundratals människor, nära inpå varandra, som samlats utanför pubarna för att fira att det flera månader långa pubstoppet nu är över.

Men Storbritanniens hälsominister Matt Hancock säger sig ändå vara nöjd med hur lättnadernas i landets nedstängning hanterats av invånarna hittills:

– Från det jag har sett, även om en del bilder talar emot detta, så har människor på det stora hela uppfört sig ansvarsfullt, säger han till Sky news, rapporterar Reuters.

Polisen: Fylla och social distansering går inte ihop

Brittiska polisförbundets ordförande John Apter, som patrullerade i Southampton i södra England, är inte lika övertygad.

– Det är kristallklart är att fulla personer inte kan eller vill hålla social distans, skriver han i en tweet efter avslutat arbetspass, men tillägger att polisen kunnat hantera situationen bra.

Öppningen av pubar gäller än så länge bara i England. I Skottland och Wales har man valt att lätta på restriktionerna i en långsammare takt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.