Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nya drönarbilder visar förödelsen efter onsdagsnattens attack mot bostadshus i Kramatorsk. Foto: Reuters

Tre döda och flera skadade i rysk attack mot bostadshus

Uppdaterad
Publicerad

Minst tre personer har dött och flera har skadats i en rysk attack mot ett flerfamiljshus i staden Kramatorsk på onsdagskvällen, enligt ukrainska myndigheter.

”Minst åtta bostadshus skadades. Ett av dem förstördes helt”, skriver den lokala polisen i ett Facebook-inlägg, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Tre av personerna som befann sig i huset har hittats döda och flera har skadats, enligt myndigheterna.

Sökinsatserna efter överlevande i rasmassorna fortsatte på torsdagen. Pavlo Kyrylenko, guvernör i Donetksregionen, skriver på meddelandetjänsten Telegram att man befarar att två personer fortfarande är begravda i bråtet.

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, skriver i ett Twitter-inlägg att civila har drabbats i attacken.

”Ryska terrorister har träffat staden med en ballistisk robot som har lett till civila offer. Vissa människor ligger fortfarande under spillrorna. Inget annat mål än terror”, skriver han.

Zelenskyj återupprepar också Kievs vädjan om mer och tyngre vapen från väst.

”Det enda sättet att stoppa den ryska terrorismen är att segra över den. Med stridsvagnar. Stridsflygplan. Långdistansrobotar”, fortsätter han.

Nya attacker på torsdagen

På torsdagen slog ytterligare två robotar ned i staden.

”Ryssarna avfyrade ytterligare två robotar, återigen mot bostadshus i stadens centrum”, skriver Pavlo Kyrylenko på Telegram.

Enligt Kyrylenko har civila skadats även i torsdagens attack, men det är än så länge oklart hur många.

Kramatorsk är en av de största städerna i regionen Donetsk i sydöstra Ukraina.

I januari dog 44 personer i en rysk attack mot ett bostadshus i staden Dnipro i den östra delen av landet. Ukraina anklagar Ryssland för att urskillinglöst attackera civila mål, en anklagelse som Moskva rutinmässigt tillbakavisar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.