Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vittnen berätta om explosionen i Indiana, USA. Foto: Reuters

Tre döda och 39 hus förstörda i explosion i Indiana

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har dött i en husexplosion i Evansville i delstaten Indiana i USA. Även flera närliggande hus blev totalförstörda.

Totalt 39 hus fick skador av explosionen. Elva av husen blev totalförstörda, med tak och väggar helt utblåsta. Plankor, fönster och isolering har spridits ut över villaområdet.

Olyckan inträffade vid 13-tiden på onsdagen lokal tid. Det är inte känt vad som orsakade den kraftiga explosionen. En utredning pågår som involverar bland annat räddningstjänsten och det lokala gasbolaget.

Jacki Baumgart, som jobbar i området, berättar för nyhetsbyrån AP att hon fick panik när de hörde den kraftiga smällen och kunde se röken.

-Vi trodde att ett träd hade fallit på taket eller att en bil hade kört in i byggnaden. Bitar av taket föll ner på oss, säger hon.

Tillsammans med kollegorna sprang hon ut på gatan eftersom de befarade att huset kunde rasa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.