Foto: TT

Tre omhändertagna av polis med koppling till Nice-attack

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har gripits vid polisinsatser i samband med utredningen kring attentatet i Nice, enligt uppgift till den franska tv-kanalen Europe 1. Samtidigt uppger nu terrororganisationen IS att de tar på sig skulden för dådet.

Under lördagen har ytterligare tre personer gripits inom ramen för utredningen kring torsdagens attack i Nice som krävde minst 84 människors liv.

Enligt den franska nyhetskanalen Europe 1 skedde gripandena vid två olika polisinsatser, genomförda av polisens insatsstyrka Raid.

Attack i Nice 2016

Vid sextiden på lördagsmorgonen greps två män på adress i närheten av Nice centralstation. Samtidigt greps en annan man på annat håll i staden, exakt var är ännu inte klarlagt.

Anhöriga till mördaren

Vad de gripna misstänks för är ännu oklart. Samtliga ska dock ska vara bekanta till gärningsmannen, 31-årige Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

Ett fordon i närheten av station har också beslagtagits undersöks av polisens tekniker.

Fem gripna

Sammanlagt hålls nu fem personer med koppling till gärningsmannen frihetsberövade efter attentatet, sedan ytterligare en man greps under fredagskvällen.

Sedan tidigare sitter också gärningsmannens före detta hustru också fortfarande frihetsberövad av myndigheterna.

Utredarna arbetar än så länge vidare med att försöka klarlägga huruvida Mohamed Lahouaiej Bouhlel agerade själv vid dådet eller om han hade medhjälpare som fortfarande kan vara på fri fot.

IS tar på sig dådet

På lördagsförmiddagen kommer också uppgifter om att terrororganisationen IS tar på sig skulden för dådet. Detta ska rörelsen själv ha uppgett genom sin egen propagandakanal.

Ännu har dock inte franska utredare officiellt fastslagit en koppling mellan gärningsmannen och terrorgruppen.

En fransk regeringskälla uppger för Reuters att man känner till IS uttalande och att man arbetar med att verifiera påståendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attack i Nice 2016

Mer i ämnet