Treåring på migrantbuss dog i Texas

Uppdaterad
Publicerad

Ett treårigt barn på en migrantbuss från Texas dog på vägen till Chicago, enligt amerikanska myndigheter.

Det är första gången som Texas har rapporterat ett dödsfall på migrantbussarna sedan delstaten började transportera tusentals migranter från gränsen mellan USA och Mexiko förra året.

”Varje förlust av liv är en tragedi. När barnet fick hälsoproblem stannade bussen och säkerhetsansvariga ombord ringde nödnumret för akutvård”, skriver myndigheter i Texas i ett uttalande.

Det treåriga barnet fick vård av ambulanspersonal vid händelsen, men avled senare på sjukhus. Orsaken till dödsfallet är inte känd.

30 000 migranter

Texas har sedan ifjol transporterat över 30 000 migranter till demokratstyrda städer i hela USA, som ett led i den republikanske guvernören Greg Abbotts gränspolitik.

De senaste månaderna har delstatens gränspolitik blivit föremål för ny granskning efter att guvernören godkänt ytterligare hårda åtgärder för att avskräcka migranter från att ta sig över gränsen från Mexiko.

I slutet av juli meddelade det amerikanska justitiedepartementet att Texas och guvernören Greg Abbott stäms för en olaglig flytande barriär mot Mexiko i floden Rio Grande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.