Flera träd har vält i stormen Arwen. Foto: PAUL ELLIS/AFP/TT

Tredje dödsoffret i ovädret Arwen

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer rapporteras omkommit i stormen Arwen i Storbritannien under fredagen.

En tredje person rapporteras ha omkommit i ovädret Arwen i Storbritannien. En 35-årig man dödades när hans bil träffades av ett fallande träd i Aberdeenshire i Skottland, rapporterar BBC.

På liknande vis dödades även en man i nordirländska Antrim och en i Cumbria i nordvästra England.

Vindbyar på över 40 meter per sekund har uppmätts i norra England och ovädret har orsakat många problem i trafiken med avstängda vägar, inställda tåg och färjor samt lastbilar som suttit fast. Passagerare på ett tåg satt fast i 17 timmar i Aberdeenshire när Arwen svepte över Skottland.

Fortsatt kallt

Vindarna började mojna under lördagsförmiddagen. Dock varnades det för svåra förhållanden med halka i delar av England och Skottland fram till söndag förmiddag, och avråder från resor som inte är helt nödvändiga.

Låga temperaturer väntas hålla i sig i stora delar av landet fram till måndag eftermiddag, och myndigheterna uppmanar människor att titta till äldre grannar och anhöriga, speciellt de som lever ensamma eller har allvarliga sjukdomar, skriver BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.