Foto: TT

Trump anklagar EU för ojuste handel

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump hotar med motåtgärder mot det han kallar EU:s ”mycket, mycket orättvisa” handelspolitik gentemot USA.

Trump har aviserat tuffare hållning mot det han kallar för brott mot internationella handelsregler. Nyligen varslade USA:s regering om nya strafftullar på tvättmaskiner och solpaneler, motiverat som anti-dumpningsåtgärder.

”Har problem med EU”

I en intervju för brittiska tv-kanalen ITV lyfter han fram EU.

– Jag har haft stora problem med EU, och det kan utvecklas något mycket stort ur handelssynpunkt, säger den amerikanske presidenten enligt utdrag ur det kommande inslaget.

– Vi kan inte få ut våra produkter. Det är mycket, mycket tufft. Och ändå skickar de sina produkter till oss, inga skatter, mycket lite skatter. Det är mycket orättvist, säger presidenten.

”Till stor skada för dem”

EU är inte ensamt om att misshaga Washington, klargör Trump.

– Men EU har varit mycket, mycket orättvisa mot USA. Och jag tror att det kommer att visa sig vara till stor skada för dem, fortsätter han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer