Foto: TT

Trump: Boken är full av lögner

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump är i hetluften efter en ny bok.

Nu twittrar han så här om författaren Michael Wolff, som han hotat med rättsliga åtgärder:

”Jag har tillåtit noll tillträde till Vita huset (faktiskt nekat honom flera gånger) för författaren av bluffboken! Jag har aldrig talat med honom för boken. Full av lögner, felaktigheter och källor som inte existerar. Titta på den här killens bakgrund och se vad som händer med honom och Slaskiga Steve!”

Allt mer glömsk

Även den tidigare chefsstrategen Steve Bannon får en släng i tweeten. Bannon har sagt att han fortfarande stöder Trump.

Wolffs bok beskriver bland annat Trump som allt mer glömsk och att hans närmaste allierade ser presidenten som ”oförmögen att fungera i sitt jobb”.

Övervägen anmälan

En av presidentens advokater har skrivit ett brev till författaren och förlagets vd i ett försök att stoppa utgivningen, enligt tidningen Washington Post.

I brevet skriver advokaten Charles J. Harder bland annat att boken innehåller flera felaktigheter och att man överväger en anmälan om förtal.

”Vi undersöker flera falska och/eller grundlösa påståenden du gjort om Mr. Trump”, skriver advokaten i brevet och riktar sig till författaren Michael Wolff, enligt ABC News.

Boken ”Fire and Fury: Inside the Trump White House” släpps på fredagen för allmänheten, fyra dagar tidigare än beräknat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.