Foto: TT

Trump: Cyberattack påverkade inte presidentvalet

Uppdaterad
Publicerad

Det kan vara Ryssland som hackat en rad amerikanska mål, och även drabbat Demokraterna. Den möjligheten finns, medgav Donald Trump, skriver New York Times. Detta efter ett drygt två timmar långt möte som han haft med FBI och CIA om hackningsskandalen som skakat USA.

Både FBI, CIA och USA:s underrättelsetjänst har pekat ut Ryssland som skyldigt till cyberattackerna under presidentvalet. Trump har flera gånger ifrågasatt att ryska cyberattacker skulle ha ägt rum under valet.

I dag mötte han FBI och CIA för att få information om hackerattackerna. Enligt Trump var mötet ”konstruktivt” men i ett uttalande efteråt vidhöll han att oavsett om någon cyberattack från Ryssland, Kina eller andra länder ägt rum så ska det inte ha påverkat presidentvalet i USA.

För att bättre bekämpa och stoppa cyberattacker kommer han att tillsätta ett team som ska presentera en plan inom 90 dagar, meddelade den tillträdande presidenten efter mötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta ryska USA-hackningar

Mer i ämnet