Foto: TT

Trump: ”Goda ryska relationer är bra”

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump slår tillbaka mot dem som ifrågasätter hans försök att förbättra relationen till Ryssland.

Ögonbryn höjdes när USA:s president Trump sade att han tror på sin ryska kollega Vladimir Putin, som förnekar försök att blanda sig i det amerikanska presidentvalet i fjol.

Nu undrar Trump på Twitter när hans politiska motståndare kommer att inse att det är ”bra att ha goda ryska relationer, inte dåligt”. Att alltid dra det politiska kortet är dåligt för USA, twittrar Trump.

Trump och Ryssland

”Jag vill lösa Nordkorea, Syrien, Ukraina, terrorism, och Ryssland kan vara till stor hjälp!”, twittrar han under sin rundresa i Asien.

Nu undrar Trump på Twitter när hans motståndare kommer att inse att det är ”bra att ha goda ryska relationer, inte dåligt”. Att alltid dra det politiska kortet är dåligt för USA, twittrar Trump. Foto: Twitter

”Obama hade noll kemi med Putin”

Den republikanske presidenten har sagt att Putin är ”mycket förolämpad” av valanklagelserna, som han skyller Demokraterna för.

Trump undrar om ”de fejkade medierna” minns hur Hillary Clinton när hon var utrikesminister ”bad om att Ryssland skulle vara USA:s vän”. Han fortsätter: ”Obama försökte också men han hade noll personkemi med Putin.”

Trump undrar om ”de fejkade medierna” minns hur Hillary Clinton när hon var utrikesminister ”bad om att Ryssland skulle vara USA:s vän”. Han fortsätter: ”Obama försökte också men han hade noll personkemi med Putin.” Foto: Twitter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trump och Ryssland

Mer i ämnet