Foto: TT

Trump hyllar Putins drag

Uppdaterad
Publicerad

USA:s tillträdande president Donald Trump hyllar Vladimir Putins diplomatiska motdrag: ”Jag har alltid vetat att han är mycket smart”, skriver Trump på Twitter.

Det var i går som USA:s president Barack Obama meddelade att 35 ryska diplomater skulle utvisas från USA efter de misstänkta dataintrången i samband med det amerikanska presidentvalet.

Många hade trott att Ryssland skulle svara med samma mynt – men den ryske presidenten förvånade omvärlden när han meddelade att inga amerikanska diplomater skulle utvisas från Ryssland. I stället bjöd han in amerikanska diplomatbarn till nyårsfest i Kreml.

Trump och Ryssland

Putin sade också att han inväntar den tillträdande presidenten Donald Trumps handlingar innan han bestämmer vilka steg han ska ta i relationen mellan USA och Ryssland.

Hyllar på Twitter

Det draget imponerar på Donald Trump, som flera gånger tidigare uttryckt sig positivt gentemot Ryssland. På Twitter hyllar han i kväll Putins taktik som han kallar ett ”bra drag” och lägger till att ”Jag har alltid vetat att han är mycket smart”.

Nästa vecka ska Donald Trump träffa den amerikanska underrättelsetjänsten för att få veta mer om uppgifterna om rysk inblandning i USA-valet. Trump har hela tiden hävdat att anklagelserna är löjliga och upprepat att det är dags för USA att ”gå vidare”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trump och Ryssland

Mer i ämnet