Donald Trump kommer, enligt egen utsago, att bli gripen på tisdag. På sina egna sociala kanaler uppmanar han till protester. Foto: Scott Olson/AFP/TT

Trump: Jag kommer att bli gripen på tisdag

Uppdaterad
Publicerad

USA:s expresident Donald Trump kommer att gripas på tisdag – det hävdar han själv i ett inlägg på den egna plattformen Truth Social. Han uppmanar också till protester.

Det är oklart vad som föranlett Trumps uttalande, men amerikanska medier har de senaste dagarna rapporterat om ett nära förestående åtal mot Trump i delstaten New York.

”Protestera, ta tillbaka vårt land”, uppmanar Trump i inlägget på Truth Social.

Bakgrunden till åtalet uppges vara Trumps inblandning i utbetalningar till den tidigare porrfilmsskådespelaren Stephanie Clifford, även känd som Stormy Daniels.

Mer specifikt handlar det om hur utbetalningarna bokförts i Trumps företag.

Donald Trump planerar att ställa upp i presidentvalet 2024 och har tidigare sagt att ett åtal inte kommer att äventyra hans kandidatur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.