Donald Trump håller presskonferens i Las Vegas. Foto: SVT

Trump till polisen: Jag och Melania tackar er

Publicerad

President Donald Trump håller presskonferens i Las Vegas efter masskjutningen.
– Amerika är en nation som sörjer, säger han.

Tidigare i veckan var Trump i Puerto Rico i samband med räddningsarbetet efter orkanen Maria. Nu är han i Las Vegas, tre dagar efter masskjutningen.

– Vi ber till Gud för att offren får en snabb återhämtning, säger han.

Trump beskriver det som en ”sorgens dag” när han anländer till staden där 58 personer sköts ihjäl i måndags. Han planerar att träffa överlevare och blåljuspersonal som drabbades av masskjutningen.

”Sorglig dag för mig personligen”

– Jag träffade precis några av de mest fantastiska människor, sade Trump under en spontan presskonferens vid ett sjukhus i Las Vegas.

– Vissa patienter har fruktansvärda skador och läkarna och sjukskötarna har gjort ett fantastiskt jobb, sade han.

Besöket i Las Vegas kommer att visa vilken förmåga Trump har att trösta en chockad nation. Det är första gången han direkt hanterar efterdyningarna av en större masskjutning.

Trump bra på att läsa av missnöje

– Donald Trump är väldigt bra på att läsa av människors missnöje, säger Carina Bergfeldt, på plats i Las Vegas.

– Däremot vet vi inte än hur Donald Trump är när det gäller att hantera djup sorg, att vara landets tröstare – det har inte USA sett än, säger hon.

Presidenten och hans hustru Melania Trump började med att besöka sheriff Joseph Lombardo i Clark County. Därifrån for de till ett sjukhus för att träffa offer och familjer. På vägen dit passerade hans konvoj hotellet Mandalay Bay varifrån den ensamma skytten Stephen Paddock dödade 58 människor och skadade hundratals.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Masskjutningen i Las Vegas

Mer i ämnet