Femte raka segern för Donald Trump i de partival som ägt rum. Foto: TESS CROWLEY

Trump, Biden och ”obunden” vinnare i Michiganvalet

Uppdaterad
Publicerad

Joe Biden och Donald Trump segrade under primärval i delstaten Michigan under natten mot onsdag. Men ett stort antal blankröster kan innebära problem för den sittande presidenten i den viktiga delstaten.

När flera delegater i Michigan skulle delas ut under tisdagen besegrade Joe Biden sin enda betydande motståndare i de demokratiska primärvalen, Dean Philips, med stor marginal.

Större konkurrens fick presidenten från så kallade obundna röster, vilka kan ses som ett röst till stöd för partiet men en blankröst i valet av kandidat.

USA-val 2024

Protest mot Israelpolitik

Det stora antalet blankröster kan ses som en varning inför höstens presidentval, där Joe Bidens fortsatta stöd till Israel väckt ilska hos den relativt stora arabisk-amerikanska befolkningen i Michigan.

Detta rapporterar Axios, som skriver att gruppen var avgörande för Joe Bidens vinst 2020 i den för valet mycket betydelsefulla delstaten.

Trump dominerar Haley

Donald Trump ökar ledningen gentemot tidigare FN-ambassadören Nikki Haley med sin femte raka vinst i republikanernas primärval.

I helgen vann expresidenten över Haley med 20 procentenheter i hennes hemdelstat South Carolina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet