Rapstjärnan ASAP Rocky, USA:s president Donlad Trump och Sveriges statsminister Stefan Löfven. Foto: TT

Trump om ASAP Rocky: Kommer ringa begåvade Löfven

Uppdaterad
Publicerad

Nu har fallet med den häktade rapstjärnan ASAP Rocky nått USA:s högsta instans. På fredagen kom ett uttalande från president Donald Trump om ärendet som även twittrade att han tänker ringa Stefan Löfven.
”Jag kommer att kontakta den mycket begåvade statsministern av Sverige”, twittrade Trump.

Under en pressträff i Vita huset gav Donald Trump och presidentfrun Melania Trump ett första officiellt uttalande om ASAP Rocky.

– ASAP Rocky är i en situation i Sverige. Sverige är ett fantastiskt land och vänner till mig, ledarskapet. (…) Vi kommer att prata med dem, vi har redan börjat, sade Trump till amerikanska medier.

Han passade även på att ge ordet till Melania Trump, som enligt Trump själv, berättade för honom om ASAP Rockys häktning i Sverige.

Trump: Vill hitta en snabb lösning

– Vi jobbar med utrikesdepartementet och vi hoppas att få hem honom (ASAP Rocky) så snart som möjligt, sade Melania Trump.

På Twitter skriver Donald Trump att han har för avsikt att ringa Sveriges statsminister Stefan Löfven.

”Jag kommer att kontakta den mycket begåvade statsministern av Sverige för att se vad vi kan göra för att hjälpa ASAP Rocky. Så många människor vill gärna se att detta snabbt får en lösning”

Rapstjärnan omhäktades på fredagen och är misstänkt för misshandel under ett besök i Stockholm.

Wallström: ”Fullt förtroende för rättsväsendet”

Fallet har fått stor uppmärksamhet internationellt och synnerhet i USA, som är ASAP Rockys hemland. Flera amerikanska kändisar har uttalat sitt stöd för artisten och vädjat till Sverige att han ska släppas fri.

Sveriges utrikesminister Margot Wallström har tidigare gått ut och sagt att regeringen inte får lägga sig i enskilda rättsfall.

– I Sverige så är det rättsväsendet som hanterar sådana här ärenden, så jag har fullt förtroende för dem, sade utrikesministern tidigare till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer