Nästan hälften av amerikanerna ser landets position i världen som svagare efter Trumps tillträdde. Foto: TT

Trump slår rekord i missnöje

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump har lägsta förtroende för någon president i modern tid – endast 36 procent av amerikanerna anser att han gör ett bra jobb. Det bekräftar en undersökning från Washington Post och ABC News.

I april var det 42 procent av amerikanerna som hade förtroende för presidenten, efter ett halvår har det alltså rasat ytterligare. Efter sex månader som president har Donald Trump därmed gått om den djupt impopuläre Gerald Ford som i februari 1975 hade 39 procent av amerikanernas förtroende.

LÄS MER: Trump Jr. avslöjar mejl – visar på Kremls stöd till Donald Trump

Allt fler har dessutom förlorat förtroende för Trump – 58 procent anser inte att han gör ett bra jobb, 48 procent anser starkt att han gör ett mycket dåligt jobb.

Landets position anses ha försvagats

Nästan hälften av amerikanerna ser landets position i världen som svagare efter Trumps tillträdde. Trots att han framställde sig som en skicklig förhandlare i sin presidentkampanj anser en majoritet av befolkningen att de inte litar på Trump i förhandlingar med utländska ledare, särskilt inte Rysslands president Vladimir Putin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.