Stephanie Clifford, även känd under namnet Stormy Daniels. Donald Trumps advokat, Michael Cohen. Foto: TT

Donald Trumps advokat betalade porrfilmsstjärna

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trumps advokat Michael Cohen säger att han betalade 130.000 dollar, motsvarande drygt en miljon kronor, ur egen ficka till en tidigare porrfilmsstjärna, rapporterar The New York Times.

The Wall Street Journal har tidigare rapporterat att betalningen gjordes i oktober 2016, strax före presidentvalet, för att tysta den tidigare porrfilmsstjärnan så att hon inte skulle berätta om ett sexuellt möte med Trump. Då förnekade Cohen uppgifterna.

Trumps påstås ha haft en otrohetsaffär med Stephanie Clifford, även känd under namnet Stormy Daniels, under 2006. Då var Trump inte politiskt aktiv, men han var gift med Melania Trump och de hade några månader tidigare fått sonen Barron.

Förnekar relationen

Både Trump och Clifford har förnekat att de haft en relation. Men i januari i år publicerade tidskriften In Touch en intervju med Clifford från 2011 där hon öppenhjärtigt berättar om otrohetsaffären med Donald Trump.

I ett uttalande till The New York Times säger Cohen nu att varken Trumps kampanjorganisation eller Trump själv visste om betalningen till Stephanie Clifford. Cohen hävdar att betalningen var laglig, men säger inget om varför den gjordes, enligt tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.