Efter ett långt ordkrig mellan Iran och USA, svarar nu president Donald Trump på frågan om USA kommer att slå till mot Iran. – Det får ni reda på snart, säger han, enligt nyhetsbyrån Reuters. Foto: Jim Watson / TT

Trumps svar på om USA ska attackera Iran: Det får ni veta snart

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett långt ordkrig mellan Iran och USA, svarar nu president Donald Trump på frågan om USA kommer att slå till mot Iran.

– Det får ni snart reda på, säger han, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Nu svarar även den amerikanska militären på uppgifterna från Irans revolutionsgarde om att de sköt ner en amerikansk drönare i provinsens Hormuzgan.

– Iran ville störa vår möjlighet att övervaka Persiska viken, säger en talesperson.

Militären säger också att luftutrymmet där drönaren befann sig var internationellt, 34 kilometer bort från Irans kust.

Enligt Donald Trump ska det finnas dokumentation som styrker militärens uppgifter. Han passar också på att spekulera i att det skulle kunna vara en ”galning” som står bakom nedskjutningen.

Flera parter uttrycker oro

FN:s generalsekreterare, Antonio Guterres, uttrycker nu en oro över att Iran skjutit ner drönaren och ber parterna att hålla sig lugna.

Även Kanadas premiärminister, Justin Trudeau, säger att det spända läget oroar honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.