Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det borde handla om fotboll och sportslighet. Sånt här är bara trist”, säger en Brysselbo. Se bilder från söndagens upplopp i klippet. Foto: Stephanie Lecocq/EPA/TT

Tumult i Bryssel efter VM-matchen – vattenkanoner sattes in mot supportrar

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Marocko oväntat besegrat Belgien i fotbolls-VM utspelade sig dramatiska scener på Bryssels gator. Marockanska supportrar tände eld på elsparkcyklar och krossade rutor – varpå polisen svarade med vattenkanoner, rapporterar AFP.

Oroligheterna i Bryssel fick såväl polis som stadens borgmästare att avråda invånare från att röra sig i området under söndagseftermiddagen.

”Jag fördömer i starkaste ordalag det som händer i eftermiddag. Polisen har redan ingripit bestämt. Jag ber därför supportrar att inte ta sig in till stadskärnan”, skriver borgmästaren Philippe Close på Twitter.

Enligt den belgiska public service-kanalen VRT räknades upploppsmakarna i hundratal. Det är ännu oklart om någon kommit till skada i samband med oroligheterna.

Se bilder från polisinsatsen och hör Brysselbor om upploppet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.