Visa alla (3)

Turister flyr skogsbrand på Sicilien

Sjuhundra turister har evakuerats från den italienska ön Sicilien efter att en kraftig skogsbrand brutit ut. Det finns inga rapporter om skadade.

Tidningen La Stampa rapporterar om panik när lågorna började slicka sluttningarna ovanför turistorten San Vito Lo Capo på Siciliens västra spets.

Människor uppges ha flytt ner på stränderna när eldlågorna närmade sig hotellområdena.

En pensionär berättar att paniken uppstod när vindarna plötsligt vände och elden drog sig mot turistorten.

”Såg människor gråta”

– Vi fick uppleva ett dramatiskt ögonblick. Jag var med mitt barnbarn de ropade att vi omedelbart var tvungna att lämna området. Jag försökte att inte gripas av panik. Jag såg människor gråta, berättar hon för La Repubblica. 

Borgmästaren i staden San Vito Lo Capo vädjar om hjälp.

”Vi behöver minibussar och bilar som kan plocka upp människor vid den lilla hamnen och köra dem till skolbyggnader. Låt oss alla hjälpas åt”, skriver han på Facebook.

Över 40 grader

Temperaturen på öns torra södra region har legat på över 40 grader. Tjugotre bränder rasade på ön under onsdagen, sade premiärminister Paolo Gentiloni under ett tal. Han tillade att regeringen ”aktivt följer den svåra situationen”.

Misstänkt mordbrand

En man har gripits misstänkt för mordbrand, enligt miljöminister Gian Luca Galletti.

Inom några timmar ska det fattas beslut om militären ska skickas till de drabbade områdena, enligt Galletti.

LÄS MER: Analys: ”Människor dör i klimatförändringarnas spår”

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer