Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stora rökmoln syns på himlen över Halifax i Nova Scotia i Kanada på måndagen. Tusentals personer har evakuerats från sina hem för att undkomma hundratals skogsbränder som rasar. Foto: KELLY CLARK/AP/TT

Tusentals flyr bränder i Kanada

Uppdaterad
Publicerad

Det pågår hundratals skogsbränder i Kanada och myndigheterna kämpar med att få bränderna under kontroll.

Fler än 16 000 personer har evakuerats från sina hem i provinsen Nova Scotia i Kanada för att undkomma hundratals skogsbränder som härjar i området och nu hotar staden Halifax.

Tv-bilder visar stora rökmoln, utbrända hus och fordon, men det finns inga rapporter om att människor kommit till skada.

Hårda vindar har förvärrat bränderna i Nova Scotia och myndigheterna uppger att det krävs omfattande regn för att få dem under kontroll.

Även i europa

Även i Europa rasar skogsbränder. I regionen Extremadura i västra Spanien spred sig skogsbränder i förra veckan över 3 500 hektar, och 700 personer har evakuerats, enligt lokala räddningstjänster.

– Branden är utom kontroll och väderförhållandena gör arbetet för brandmännen särskilt svårt, uppgav befälhavare David Barona hos militära nödenheten till spanska nyhetskanalen 24H. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.