Foto: Elena Sorokina/Reuters

Flera explosioner vid rysk sprängmedelsfabrik

Uppdaterad
Publicerad

Två personer saknas efter en explosion i en fabrik i den ryska staden Dzerzjinsk, uppger den biträdande guvernören Dimitrij Krasnov i ett tv-sänt uttalande enligt den statliga nyhetsbyrån Ria.

Minst 38 människor har skadats, enligt civilförsvarsdepartementet. Fyra vårdas för kritiska skador medan 25 är allvarligt skadade och nio har lindriga skador.

Ett 40-tal personer utanför fabriken ska också ha sökt hjälp för skador orsakade av glassplitter.

En del av fabriksbyggnaden totalförstördes i explosionen och en kraftig brand bröt ut. Branden är nu släckt, enligt civilförsvarsdepartementet.

”Enligt stadens säkerhetsstyrkor inträffade händelsen på NII Kristall. Information om offer bekräftas”, meddelar stadens myndigheter, enligt TT.

I anläggningen förvaras sprängämnen och ammunition.

Det vetenskapliga institutet Kristall, som drabbades av explosionen, är en av de största ryska utvecklarna av sprängämnesteknik för militär och civil användning

Kemikalieindustrin är stor i området som ligger runt 40 mil öster om Moskva. Staden är kraftigt förorenad och har runt 235 000 invånare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer