Foto: TT

Två gripna för mordet på Nemtsov

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har gripits, misstänkta för att ha varit inblandade i mordet på den ryske oppositionsledaren Boris Nemtsov, uppger nyhetsbyrån Interfax.

– Som ett resultat av det arbete som gjorts har två män, misstänkta för att ha utfört det här brottet, gripits i dag, uppger Aleksandr Bortnikov, chef för den ryska säkerhetstjänsten, för rysk tv.

Enligt Bortnikov är de gripna från norra Kaukasus, den bergiga regionen i sydvästra Ryssland. I övrigt släpper inte myndigheterna några detaljer om de gripna.

Mordet på Boris Nemtsov

Sköts nära Kreml

Boris Nemtsov sköts ihjäl när han gick över en bro i närheten av regeringshögkvarteret i Kreml förra fredagen, två dagar innan han skulle leda en stor protestmarsch i Moskva.

Mordet ledde till att den planerade demonstrationen förvandlades till ett sorgetåg, där över 70.000 människor deltog, enligt organisatörerna.

Fördömdes

President Vladimir Putin kallade mordet en ”provokation” och lovade att allt skulle göras för att gripa de skyldiga.

Mordet fördömdes av ledare från hela världen. Utrikesminister Margot Wallström kallade det för ”en avrättning” som ”förstärker bilden av Putins skräckvälde”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Boris Nemtsov

Mer i ämnet