Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hela kollisionen fångades på film. Se när Sian-bilen prejas i Oslo. Foto: Alternativ Media i Norge

Två personer gripna efter prejning av antiislamisk ledare i Norge

Uppdaterad
Publicerad

Den norske antiislamisten Lars Thorsen blev på lördagen prejad när han färdades i bil på motorvägen. Händelsen – som filmades av andra trafikanter – inträffade efter att han deltagit i en koranbränning utanför en moské i utkanten av Oslo. Nu har två kvinnor, chauffören och passageraren i den påkörande bilen, gripits av norsk polis.

Den norska polisen tror att man har kört på Lars Thorsens, ledaren för den islamfientliga gruppen Stoppa islamiseringen av Norge (Sian), bil med flit.

I Sian-bilen, som hamnade upp och ner när den prejades av vägen, befann sig fem personer totalt. Enligt NRK är ingen allvarligt skadad.

Kvinnan som körde den andra bilen greps på lördagen, misstänkt för grovt vållande till kroppsskada och för att avsiktligt ha orsakat påkörningen. På söndagen meddelande polisen att även medpassageraren har gripits.

– Min klient är påverkad av det som har hänt, säger hennes försvarsadvokat till NRK.

Se filmen från motorvägen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.