Två personer skottskadades på torsdagen i Nørrebro i Köpenhamn. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Två personer skjutna i Nørrebro i Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har träffades av skott i en skottlossning i stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn på torsdagseftermiddagen. Tre personer har gripits för inblandning i skjutningen.

Larmet ska ha inkommit till polisen vid klockan 14.53 på torsdagen. Stor polisnärvaro rapporterades i området runt Bispeengbuen och Lundtoftegade. Enligt danska TV2 har polisen jobbat för högtryck för att få tag på gärningsmannen.

En man greps något senare framför Rigshospitalet, i stadsdelen Østerbro, skriver Ekstrabladet som har publicerat en video från gripandet.

De två skottskadade personerna fördes till sjukhus. Deras skador är inte livshotande, uppger Köpenhamnspolisen strax före 18-tiden.

”Offren för skjutningen är stabila och utom fara. Vi kommer fortsätta att ha en massiv närvaro i området under hela kvällen, när det gäller såväl utredning som säkerhet. Vi har för närvarande inga ytterligare kommentarer i ärendet”, skriver polisen på X.

Senare på torsdagskvällen uppgav polisen i den danska huvudstaden att tre personer har gripits misstänka för inblandning i skjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.