Bilder från Röda korset visar förstörelsen i Tacaná i Guatemala. Foto: Röda korset/SVT

Två personer uppges döda i Guatemala efter jordskalv – här är bilderna som visar förödelsen

Uppdaterad
Publicerad

Minst två personer uppges ha mist livet och ett flertal personer har skadats i Guatemala till följd av den kraftiga jordbävning som inträffade utanför Mexikos kust sent på torsdagen.

– Det har varit stora skador på bostäder, vi vet ännu inte hur många som är drabbade, säger Teresa Marroquin, vid Röda korset i Guatemala.

Effekterna av jordbävningen, med magnituden 8,2, som inträffade utanför Mexikos kust sent på torsdagen har även nått Guatemala. Fyra regioner i västra delen av landet är särskilt drabbade, berättar Teresa Marroquin.

– Vi har fått uppgifter om att två personer har dött i regionen San Marcos och att flera personer har skadats, säger hon till SVT Nyheter.

Raserat hus i Tacaná, San Marcos. Foto: Röda korset Guatemala

Flera byggnader, bland annat bostadshus, har skadats och det har rapporterats om att jordmassor fallit ner på vägar och hindrar trafiken, berättar Teresa Marroquin.

Hjälpinsatser pågår i drabbade områden i Guatemala. Foto: Röda korset Guatemala

Antalet skadade förväntas stiga under dagen, än så länge är det svårt att skaffa sig en total bild av händelserna, berättar hon.

Röda korset-personal hjälper drabbade efter jordbävningen. Förutom att ett flertal fått fysiska skador är många personer rädda. Foto: Röda korset Guatemala

Särskilt drabbade regioner i Guatemala

  • Huehuetenango
  • Quiche
  • San Marcos
  • Quetzaltenango

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.