Poliser på plats vid ett daghem i Estbacka, den förort utanför Borgå där en omfattande polisinsats genomfördes under natten mot söndag. Foto: Mikael Kokkola / Yle

Två poliser skottskadade i Finland

Uppdaterad
Publicerad

Två poliser sköts och skadades under natten i samband med ett uppdrag i Borgå i sydöstra Finland. En omfattande polisinsats pågår i sökandet efter flera misstänkta gärningsmän.

Finländska medier publicerade på söndagmorgonen bilder som  visar hur tungt beväpnad polis rör sig i finska Borgå. Detta efter en händelse under natten där två poliser blivit skottskadade i staden, som ligger några mil öster Helsingfors. 

Sköts i samband med insats

Skottdramat ska ha ägt rum kring midnatt i ett industriområde strax väster om Borgå. De båda poliserna blev beskjutna med flera skott i samband med en insats. De vårdas nu för sina skador.

– De är i goda händer och mår bra, säger kommissarie Olavi Merihaara på polisen i Östra Nyland till tidningen Uusima.

Vid polisens presskonferens vid 9-tiden svensk tid berättade polisen att man utreder händelserna som mordförsök. Till public service-bolaget svenska svenska Ylle säger man att det handlar om flera gärningsmän som fortfarande är på fri fot.

Under den polisinsatsen, som fortfarande pågår, spärrades stora delar av förorten Estbacka. Flertalet  in- och utfartsvägar stängdes för trafik. Både helikoptrar, polisbåtar och bepansrade polisfordon var på plats, uppger Hufvudstadsbladet.

De båda poliserna skottskadades i staden Borgå, som ligger cirka 50 kilometer från den finska huvudstaden Helsingfors. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.