Donald Trump när han poserade framför statyn över påven Johannes Paulus II i tisdags. Foto: Patrick Semansky/TT

Twitter tar bort Trumps kampanjvideo

Uppdaterad
Publicerad

Twitter har tagit bort Donald Trumps kampanjvideo om demonstrationerna efter George Floyds död. Enligt Twitter har videon anmälts för att vara ett upphovsrättsintrång.
– Det här är ytterligare en påminnelse om att Twitter hittar på reglerna allteftersom, säger Andrew Clark, talesperson för Trumps presidentvalskampanj, enligt The Hill.

Kampanjvideon publicerades av det officiella kontot för Donald Trumps presidentvalskampanj under onsdagen. Videon, som fortfarande finns publicerad på Youtube, innehåller bilder från demonstrationerna efter George Floyds död kombinerat med ett tal av Donald Trump.

Både Donald Trump själv och hans son Donald Trump Jr retweetade videon innan den plötsligt togs bort från Twitter sent på torsdagskvällen svensk tid.

”Dubbla standarder”

Det enda som nu syns där videon tidigare var publicerad är en ruta som säger att videon anmälts för att vara ett upphovsrättsintrång. Twitter har inte kommenterat saken mer än så. Presidenten har inte heller kommenterat borttagandet. Däremot rasar Andrew Clark, talesperson för valkampanjen, mot sociala medier-bolaget.

– Twitter har återkommande misslyckats med att förklara sina regler som bara verkar gälla Trump-kampanjen men inte för andra. Att censurera presidentens viktiga budskap om enighet under George Floyd-protesterna är en olycklig upptrappning av de här dubbla standarderna, säger han enligt The Hill.

Det här kommer bara en vecka efter att Twitter faktagranskat flera av presidentens inlägg, vilket fick Donald Trump att skriva under en presidentorder som han menar ska göra att sociala medier-företagen får ett minskat skydd mot rättsliga påföljder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.