Flera flygplatser i sydvästra Tyskland har höjt säkerheten sedan fyra misstänkta extremister setts ta bilder vid Stuttgarts flygplats, rapporterar BBC och flera andra medier. Foto: SVT

Tyska flygplatser höjer säkerheten – fyra misstänkta personer söks

Publicerad

Flera flygplatser i sydvästra Tyskland har höjt säkerheten sedan fyra misstänkta extremister setts ta bilder vid Stuttgarts flygplats, rapporterar BBC och flera andra medier.

Polisen söker efter fyra personer som har setts fotografera terminalen och flyplatsområdet, rapporterar BBC. Uppgifter om de misstänkta personerna ska ha lämnats till tysk polis från Marockos säkerhetspolis. De ska ha fångats på övervakningsbilder på flygplatsen när de tog bilder, men hade försvunnit när polisen kom dit.

Koppling till islamister

Åtminstone en av personerna misstänks ha band till islamister, skriver nyhetsbyrån AP, som också skriver att två av de misstänkta, som är far och son, ska ha setts förra veckan när de tog bilder vid Charles de Gaulle-flygplatsen utanför Paris.

Även andra, mindre flygplatser i delstaten Baden-Württemberg har fått förstärkt polisbevakning som en säkerhetsåtgärd, rapporterar AP.

Enligt BBC har tysk polis inte bekräftat uppgifterna, men en talesperson säger till tyska Bild att ”vi har upptäckt spionageförsökt vid Stuttgarts flygplats och har vidtagit massiva säkerhetsåtgärder”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.