Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från alla resor till Iran. Foto: Vahid Salemi/TT

UD avråder från alla resor till Iran

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från alla resor till Iran. Sedan tidigare gällde en avrådan från icke nödvändiga resor. De nya rekommendationerna gäller tills vidare.

Den 28 april i år beslutade Utrikesdepartementet att avråda från icke nödvändiga resor till Iran. Det beslutet baserades på ett allmänt försämrat säkerhetsläge för svenskar i landet samt en risk för att läget snabbt kunde förändras till följd av händelser inom landet och i regionen, enligt UD.

Under torsdagen skärptes avrådan till att gälla alla resor.

”Mot bakgrund av läget och kommande högsäsong för resor vill vi betona de risker som är förenade med att resa till Iran just nu. UD anser därmed att det finns anledning att skärpa avrådan till att omfatta alla resor till Iran. Den allmänna säkerhetssituationen i Iran är fortsatt svårbedömd och osäker. Flera andra länder har en liknande nivå på sin avrådan”, säger UD i ett skriftligt svar till SVT Nyheter.

Med icke nödvändiga resor avses besöks- och turistresor. Alla resor omfattar även affärsresor och officiella resor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer