Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa i sitt nnyårstal att han önskar seger för alla ukrainare under 2023. Foto: Reuters

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs nyårsönskning: Seger

Uppdaterad
Publicerad

Precis som många andra världsledare har Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hållit nyårstal. Zelenskyjs sade i sitt tal att han hade en önskning inför det nya året.

– Jag vill önska oss alla en sak, seger, sade han i talet.

I det känslosamma talet hyllade han också människorna i Ukraina.

– Jag vill säga till er alla: ukrainare, ni är otroliga. Se vad vad vi har gjort och vad vi gör, sade Zelenskyj och fortsatte:

– Vi strider som ett lag – hela landet, alla våra regioner. Jag beundrar er alla. Jag vill tacka varje oövervinnerlig region i Ukraina.

Tidigare under dagen sade Rysslands president Vladimir Putin i sitt tv-sända nyårstal till det ryska folket att Ryssland aldrig kommer att ge efter för ”västs” försök att använda Ukraina för att förstöra Ryssland.

Han hävdade också i sitt tal att Ryssland slåss för sitt ”moderland” i Ukraina och kämpar för att säkra ”sann självständighet” för dess folk.

Se Zelenskyjs nyårstal i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet