Unga i Afghanistan hoppas på framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen är det presidentval i Afghanistan, i huvudstaden Kabul finns många unga som tänker rösta trots att talibanerna i landet har hotat att attackera vallokaler, valmöten och sammankomster inför valdagen.

Sedan fredssamtal mellan talibanrörelsen och USA tidigare i september kollapsat, har talibanerna utfört ett flertal blodiga dåd i landet. Den afghanska regeringen har svarat med flyganfall och cirka 70 000 militärer och poliser ska försöka säkerställa säkerheten under valdagen. Av landets dryga 35 miljoner invånare är det bara cirka en fjärdedel, 9 miljoner som registrerat sig och kan rösta.  

 –Mitt liv har inneburit mycket lidande, återfår talibanerna makten i Afghanistan kommer mina drömmar att gå förlorade. Säger 18-åriga Shamayeel Alkozai som är orolig över att korruption och våldsdåd kan innebära lågt valdeltagande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.