Ahmad Mismari, talesperson för LNA, Libyens nationella armé, talar under en presskonferens i Benghazi, Libyen, 4 april 2019. Foto: Ayman al-Warfalli/TT

Uppgift: Flygplatsen i Tripoli erövrad

Uppdaterad
Publicerad

Flygplatsen i Libyens huvudstad Tripoli har fallit i de östlibyska styrkornas händer, enligt Reuters.

Den internationella flygplatsen i Tripoli har erövrats av de östlibyska styrkorna, uppger Ahmad Mismari, talesperson för LNA – Libyens nationella armé – för Reuters.

Flygplatsen ligger i de södra utkanterna av huvudstaden, som hittills kontrollerats av den i omvärlden erkända libyska regeringen.

Enligt Mismari har krigsherren och klanledaren Khalifa Haftars styrkor även tagit kontroll över orterna Tarhouna, Qaser bin Ghasir och al-Aziziya utanför huvudstaden. Talesmannen uppger att fem soldater på den egna sidan dödats i striderna, det är oklart hur stora förluster motståndarna drabbats av.

Det nordafrikanska landet har varit uppdelat mellan rivaliserande grupper efter den mångårige diktatorn Moammar Khadaffis fall 2011.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.