Polisen under jakten på mannen på torsdagskvällen. Foto: TT

Misstänkta gärningsmannen i Strasbourg död efter polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkta gärningsmannen bakom dådet på en julmarknad i franska Strasbourg uppges ha ”oskadliggjorts” i en polisinsats, enligt poliskällor till franska medier. Det bekräftades av Christophe Castaner, Frankrikes inrikesminister, på en presskonferens under torsdagskvällen.

– Jag tänker på Frankrike, jag tänker på Strasbourg, säger han.

Den 29-årige man som eftersökts misstänkt för dådet i Strasbourg ska ha skjutits till döds av fransk polis under en insats i samma stad under torsdagskvällen. Uppgiften bekräftades senare på kvällen av inrikesministern under en presskonferens.

Enligt inrikesministern hade tre polisen stött på mannen och närmat sig honom. Mannen ska då ha öppnat eld mot dem, vilket polisen besvarade med egna skott, som dödade mannen.

Ingen polis kom till skada i händelsen.

En Reuters-journalist rapporterar att tre till fyra skott hördes i La Meinau-området i Strasbourg. Samtidigt hördes minst en polishelikopter i luften ovanför.

Tre offer döda

Fyra personer dog och ett tiotal skadades mycket svårt efter att den misstänkte attentatsmannen öppnat eld på en julmarknad i Strasbourg i östra Frankrike. Flera av de skadade vårdas fortfarande för livshotande skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.