Ett av alla tusentals byggnader i Turkiet som raserades av jordbävningen den 6 februari. Foto: Sedat Suna/EPA/TT

Läkarförening: Dödssiffran i Turkiet kan vara dubbelt så hög

Uppdaterad
Publicerad

Efter förra månadens förödande jordbävning som drabbade Turkiet och Syrien är det fortfarande en stor mängd raserade byggnader som inte genomsökts efter offer. Turkiets nationella läkarförening befarar att den egentliga dödssiffran därför kan vara dubbelt så hög, rapporterar Sveriges Radio.

Turkiska medier har den senaste veckan rapporterat att antalet dödsoffer enbart i Turkiet stigit till 48 448 personer. Men i en intervju med Ekot säger Şebnem Korur Fincancı, ordförande för Turkiets nationella läkarförening, att den verkliga siffran kan vara dubbelt så hög.

– Förstörda hus är fortfarande inte genomsökta, så vi vet inte om det ligger kroppar där inne, säger hon.

Hur många som saknas kan Turkiets regering inte svara på, men det pågår ett arbete för att identifiera de avlidna. Enligt regeringens senaste rapportering är 1 600 kroppar fortfarande oidentifierade, av de som hittats.

Få en sammanfattning av händelsen i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Få en sammanfattning av jordbävningen i Turkiet – på 60 sekunder. Foto: TT/AP/EPA

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.