Foto: TT

Uppgifter om katts förmögenhet ”helt felaktiga”

Uppdaterad
Publicerad

Nyheten om att katten Tardar Source, mer känd som ”Grumpy Cat”, dragit in motsvarande 750 miljoner kronor avvisas av ägaren.

I går rapporterades det att internetfenomenet ”Grumpy Cat” dragit in över 750 miljoner kronor till sin ägare i form av reklamkontrakt, bokavtal och en film. Källan var brittiska Sunday Express, och de hade även intervjuat kattens ägare Tabatha Bundesen.

Men i dag avvisar Bundesen uppgifterna, och menar att hon aldrig i detalj sagt till den brittiska tabloiden hur mycket ”Grumpy Cat” dragit in.

– Uppgifterna om att ”Grumpy Cat” dragit in 100 miljoner dollar är helt felaktiga, säger Tabatha Bundesen till amerikanska Huffington Post, och tillägger att hon överväger att offentliggöra hur mycket den sura katten tjänat efter att pengarna från kattens filmdebut trillat in.

”Inte en chans att hon tjänar mer än Oprah”

”Grumpy Cat”, eller Tardar Source, har nått kändisstatus för att hon ser så otroligt sur ut. Hennes Youtube-klipp har mer än 16 miljoner visningar, hon är reklampelare för ett kattmatsföretag, har ”skrivit” två böcker som hamnat på topplistorna och är nu aktuell med julfilmen Cat's Worst Christmas Ever.

Men trots framgångarna avvisades nyheten mångmiljonförmögenheten som absurd på flera håll i går.

Washington Post har lagt in den sura kattens påstådda förmögenhet i Forbes årliga lista på de rikaste kändisarna, och pekar på att det är osannolikt att ”Grumpy Cat” tjänat mer än superstjärnor som Bruce Springsteen, Kim Kardashian, Justin Bieber, Steven Spielberg, Taylor Swift och Oprah Winfrey det senaste året.

”Inte en chans att någon katt kan tjäna mer än Oprah” skriver Washington Posts Caitlin Dewey, och tillägger att katten enligt deras uppskattning drar in mellan 5.100 och 42.400 dollar årligen på Youtube (mellan 40.000 och 340.000 i svenska kronor). Det plussas då på rejält av kattens övriga inkomstkällor, men knappast med hundratals miljoner, skriver tidningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer