Medarbetare har evakuerats och flera polisbilar finns på plats. Foto: SVT

Flera skottskadade vid Youtubes huvudkontor i Kalifornien

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer skottskadades vid Youtubes huvudkontor i Kalifornien, när en kvinna öppnade eld. Hon tros ha begått självmord och har hittats död.

Vid 22-tiden på tisdagskvällen, svensk tid, inleddes en stor polisinsats vid huvudkontoret i San Bruno i norra Kalifornien. Flera Youtube-medarbetare larmade om händelsen.

Medarbetare evakuerade

”Aktiv skytt vid Youtubes huvudkontor. Hörde skott och såg människor springa medan jag befann mig vid skrivbordet, nu barrikaderad inne i ett rum tillsammans med kollegor”, twittrade Youtube-medarbetaren Vadim Lavrusik.

Strax efter skrev han:

”Säker. Har evakuerats. Ute nu.”

Bilder visar hur medarbetarna sprang ut ur byggnaden med händerna över huvudet och hur de sedan blev visiterade av polis.

Såg skytten 

Youtube-medarbetaren Dianna Arnspiger befann sig på andra våningen. När hon hörde skotten sprang hon till fönstret och såg skytten på uteplatsen nedanför, rapporterar nyhetsbyrån AP.  

– Det var en kvinna och hon sköt med sin pistol. Jag sa bara ”skytt” och alla började springa, säger Dianna Arnspiger till AP. 

Skadade till sjukhus

En kvinna som tros vara skytten har hittats död, troligtvis har hon tagit livet av sig. MSNBC rapporterar att någon terrorkoppling inte misstänks.

Tre personer har skottskadats och förts till sjukhus, en 36-årig man, en 32-årig kvinna och en 27-årig kvinna. För mannen är tillståndet kritiskt, uppger AP med hänvisning till en talesperson för sjukhuset.

En fjärde person skadade sig när människor i panik försökte ta sig från platsen, skriver CNN.

USA:s president Donald Trump twittrar: ”Har just fått veta om skjutningen vid Youtubes huvudkontor i San Bruno, Kalifornien. Våra tankar och böner går till de inblandade.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.