Ljudlig explosion i S:t Petersburg

Uppdaterad
Publicerad

En ljudlig explosion hördes i ryska S:t Petersburg på tordagseftermiddagen. Något ska ha exploderat inne i ett bostadshus, men ännu finns inga uppgifter om skadade människor.

Explosion ska ha inträffats i ett bostadshus i närheten av den byggnad där man tidigare på morgonen hittat och desarmerat en annan sprängladdning.

Inga uppgifter om  skadade

Vittnen säger att en hög knall hördes i det vanligtvis stillsamma kvarteren. Ingen ska ha skadats i explosionen, rapporterar nyhetsbyrån RIA som citerar myndighetskällor. Men puts från byggnadens yttervägg ska ha ramlat ner och förstört en bil på gatan nedanför.

Explosion i S:t Petersburg

Tidigare på dagen greps minst tre personer misstänkta för inblandning i tisdagens sjävmordsattack i S:t Petersburgs tunnelbana.

Läs mer: Flera gripanden i S:t Petersburg

Den sprängladdning som desarmerades tidigare på torsdagen var av samma typ som den som hittades odetonerad i samband med terrorattacken. De eventuella kopplingarna mellan de gripna och sprängladdningarna är ännu okända.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i S:t Petersburg

Mer i ämnet