Uppgifter: Svenskar gripna för mord i Turkiet

Publicerad

Två svenska medborgare ska ha gripits i Georgien misstänkta för en skjutning mot två svenska gängkriminella i Istanbul förra månaden, där en av dem dog, rapporterar turkiska medier.

Männen, som är bröder, är välkända inom den organiserade kriminella miljön i Stockholm. De har sökts av turkisk polis sedan dådet i Istanbul, enligt uppgifter till SVT Nyheter.

Enligt turkiska medier gömde de sig i en lastbil som i helgen körde över gränsen mellan Turkiet och Georgien. De greps när polisen kontrollerade fordonet.

Narkotikan och gängen

Den ena brodern har tidigare dömts mot sitt nekande till tre års fängelse för att ha gömt handgranater och automatvapen i ett vindsförråd, rapporterar Ekot i Sveriges radio.

Offren kopplas till Foxtrot

Bröderna misstänks för att ha skjutit två svenska män på ett kafé i Istanbul den 17 mars. Det ena offret avled och det andra skadades i benet. Båda offren kopplas till den interna konflikten i Foxtrotnätverket. Enligt initiala uppgifter i turkiska medier flydde tre misstänkta personer från platsen.

Enligt uppgifter till Ekot befarar polisen i Sverige att dådet i Istanbul kan bli en startpunkt för en ny konfliktupptrappning inom det splittrade Foxtrotnätverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Narkotikan och gängen

Mer i ämnet