Korrarna på helspänn – redo att slänga sig iväg till världens alla hörn

Uppdaterad
Publicerad

Redo att när som helst slänga sig iväg till världens alla hörn sitter SVT:s korrespondenter när Nobelpriset i litteratur ska tillkännages. En logistisk mardröm menar Stefan Åsberg.

– Det är årets absolut värsta dag för en USA-korrespondent!

Samtidigt som världens ögon vilar på det guldfärgade handtaget till Börssalen, i väntan på att det ska vridas om och litteraturpristagarens namn tillkännages. Så går SVT:s korrespondenter igenom potentiella resvägar till de otaliga förhandstippningar som cirkulerat.

Vem ska det bli som plötsligt får slänga sig iväg i jakten på vinnaren? Och hur ska man ens ta sig dit? Det är många tankar som hinner rusa genom huvudet för en korre på helspänn.

Se de skälvande minuterna ur Stefan Åsberg, Ulrika Bergsten, Samir Abu Eid, Bert Sundström, Tigran Feiler och David Boatis perspektiv i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.