USA: Bränder når städer i Colorado

Uppdaterad
Publicerad

Sedan igår har tiotusentals invånare i och runt två städer öster om klippiga bergen nära Denver, USA, tvingats evakuera sina hem på grund av en vinddriven skogsbrand. Flera personer uppges vara skadade och hundratals hem är förstörda, rapporterar Reuters.

Man tror att den snabbt spridande präriegräsbranden har antänts av gnistor från kraftledningar och transformatorer som störtat av hårda vindar på Colorados uttorkade bergsskedja Front Range, enligt Boulder Countys sheriff Joe Pelle.

Under gårdagen utfärdades evakueringsorder för de två städerna Superior och Louisville, hem för cirka 31 000 invånare sammanlagt, uppger nyhetsbyrån Reuters.

Över 600 byggnader förstörda

Vid sheriffens senaste uppdatering konstaterades att närmare 600 byggnader förstörts av lågorna. Majoriteten är bostäder, men även ett köpcenter och ett hotell i Superior har ödelagts. Bland de evakuerade byggnaderna finns bland annat ett sjukhus.

Hittills finns inga uppgifter om dödsfall. Sex personer har vårdats för skador av bränderna enligt en talesperson på sjukhuset i den närliggande staden Broomfield. Patienternas tillstånd specificerades inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.