USA:s president Donald Trump meddelade vid en konferens på fredagen att han slopar tullavgifterna på stål från grannländerna. Foto: TT/AFP

USA enigt med Kanada och Mexiko om ståltullar

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump har gått med på att skrota tullavgifter på stål och aluminium från Kanada och Mexiko, rapporterar Washington Post. Det i utbyte mot att de två länderna hindrar kinesiskt stål från att via dem importeras till USA.

Draget innebär ett avsevärt steg mot ett officiellt ja till avtalet mellan USA, Kanada och Mexiko från den amerikanska kongressen. Det skulle undvika tullavgifter på stål från de två länderna, avgifter som Kanada och Mexiko motsatt sig.

Trump meddelade tidigare på fredagen att han skjuter upp sitt beslut om eventuella tullavgifter på bilar från EU, Japan och andra länder. Han ger ldem sex månader på sig att nå nya avtal med USA om bilhandel, som enligt Trump skadar den amerikanska bilindustrin och hotar nationell säkerhet, skriver The New York Times.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.